Bosgroep Vlaams-Brabant vzw
0683.509.015 / RPR Leuven

Post
Provincieplein 1
3010 Leuven

Zetel
Diestsevest 54, bus 101
3000 Leuven

016 26 76 00

e-mail ons

   laatste nieuwsbrief

contacteer ons

Cookieverklaring
Privacyverklaring
Gebruiksvoorwaarden

Bebossen?

Bossen zijn onmisbaar in ons landschap en onze maatschappij. Ze vormen niet alleen een leefgebied voor heel veel soorten planten, dieren, paddenstoelen, … maar zijn ook goed voor het klimaat, zuiveren de lucht, zorgen voor minder overstromingen, en leveren een heleboel diensten aan de maatschappij. Denk maar aan de productie van duurzaam hout, of de mogelijkheden om te wandelen of te genieten in de natuur. 

Steeds vaker investeren burgers daarom zelf in een eigen bos.

De Bosgroep Vlaams-Brabant werkt hard mee aan extra bos in Vlaanderen. Dat doen we door private eigenaars, organisaties en gemeenten te ondersteunen bij de aanleg van hun bos. In het plantseizoen herfst-winter 2021 gaat er op die manier al meer dan 25 hectare bos de grond in: 12 hectare echt nieuw bos en 14 hectare bos ter compensatie van bossen die elders in Vlaanderen moesten wijken, bijvoorbeeld bij grote infrastructuurwerken.

Oproep

Bent u eigenaar van een stukje grond dat vrij is? Werkt u ook graag mee aan meer bos in Vlaanderen? Goed nieuws – want om de bebossingsdoelen van de Vlaamse Overheid te realiseren zijn er interessante subsidies en vergoedingen die dat ook een financieel haalbare kaart maken. Voor toelichting, advies en ondersteuning kunt u met ons contact opnemen via info@bosgroepvlaamsbrabant.be

Wat doen we?

  • advies op maat rond de aanplant van uw bos: soorten, plantverbanden, verzorging en beheer, kosten-baten, … om het bos van uw dromen te realiseren
  • zorgen voor een plantplan en helpen bij de nodige vergunningen
  • zorgen voor de administratie voor de aanvraag van subsidies en vergoedingen
  • ondersteunen van de praktische uitvoering van de beplanting
  • adviseren bij het beheer van uw nieuwe bos.

Stappenplan

De Koepel van bosgroepen heeft een duidelijk stappenplan uitgewerkt, van planning over financiering naar uitvoering. Hier kunt u dit plan bekijken.